top of page
Färger & material

Vi använder färger och lacker som inte är farliga att andas in eller som irriterar huden. Vid hög finish används cellulosabaserade färger då de är lättarbetade, snabbtorkande och lätt fyller fördjupningar i fiberspår och därför är mycket vanliga i bl a tillverkning av musikinstrument, som gitarrer mm.

 

Varje produkt går att som beställningsvara få i önskad färg, kontakta din närmsta butik för mer information. 

Material

 

Våra produkter tillverkas i olika material och behandlingar;

 

MINDI

Ett träslag som har sitt ursprung i Asien och mycket lämpligt för möbler då det har en hög densitet / täthet på 1055 kg/m2 och därför är slittåligt. Mindi är också resistent mot svamp och insekter. Vi använder Mindi i all produktion av möbler som inte målas med täckfärg, utan är trärena som i våra Ash Mindi-produkter, behandlade med tunn bets.

 

MAHOGNY

Ett mycket vanligt material i möbler och här använder vi främst materialet i alla målade produkter, som våra skåp, skänkar och småmöbler. Mahogny är lättarbetat då det är något mjukare än Mindi med en densitet omkring 660 kg/m2, och också motståndskraftigt mot termiter.

 

MDF

Detta material är en träfiberskiva mycket lämplig till inredningsprodukter och vanligt förekommande i köksskåp och listverk, bl a hos svenska tillverkare. Vi använder mdf i främst bordsskivor och toppar på sideboards, alltid med en ytterram av Mindi för minimering av kantstötar och andra märken, då materialet har en densitet på uppemot 800 kg/m2.

nxt_material.png
bottom of page